Pressemitteilung

Vijf trends beheersen momenteel de opslagindustrie

Nijmegen, 23 november 2016 – Gelijksoortige opslagmedia behoren tot het verleden. De digitale vooruitgang, de stroom van verschillende type gegevens en de hogere eisen die gesteld worden aan schaalbaarheid en flexibiliteit vragen nieuwe opslagmogelijkheden. Serviceprovider ttec ziet een opmars van vijf trends.

Tot een paar jaar geleden waren data opslagsystemen bij de meeste bedrijven nog in Direct-Attached-Storage (DAS), Network-Attached-Storage (NAS) of Storage-Area-Networks (SAN) onderverdeeld. De prestaties waren afhankelijk van het aantal drives en de performance van de disks. Solid-State-Disks in combinatie met Software-Defined-Storage en Scale-Out-Architecture hebben deze uniforme structuur doorbroken. De ontwikkeling van opslagtechnologiën wordt versneld door digitale transformatie met gegevensgerichte bedrijfsmodellen.

ttec heeft vijf trends vastgesteld die de huidige marktontwikkelingen bij opslagtechnologiën weerspiegelen. 

1. Full-Flash bereikt de hoogste prestatie

Bij transactie-zware toepassingen, zoals complexe databases, real-time gegevensanalyse en social networks, bereiken op harddisk gebaseerde systemen al snel de limiet. De zo genoemde Full-Flash of All-Flash-Arrays die uitsluitend met Flash opslag voorzien zijn en ook hoge I/O’s en lage latencies vertonen, zijn daarvoor in de wieg gelegd. De vooruitgang van de Flash technologie maakt het mogelijk om tegelijkertijd de capaciteit te verhogen tegen lagere kosten. Dit maakt deze systemen succesvol en aantrekkelijk voor de storage markt. 

2. Hybrid-Storage is een combinatie van prestatie en capaciteit 

Als prestatie en tegelijkertijd hoge capaciteit het belangrijkst zijn, komen Hybride-Storage systemen het sterkst naar voren. Ze combineren de capaciteit van disks met de prestaties van Flash opslag die in deze systemen als intelligente cache fungeren. Een toepassingsgebied hiervoor is bijvoorbeeld VDI-infrastructuur. Ter dekking van de kortstondige pieken tijdens een bootstorm, is Flashperformance beschikbaar, terwijl in het standaard besturingssysteem de performance van klassieke drives in combinatie met intelligente caching toereikend is voor het schrijven van data. 

3. Storage-Tiering combineert de voordelen van alle opslagmedia 

Als er gelijktijdig verschillende aanvragen verwerkt moeten worden, dienen zich de Storage-Tiering systemen aan. De gegevens worden hier afhankelijk van de frequentie op verschillende snelle opslagmedia (Tiers) opgeslagen. Vaak gebruikte gegevens staan op de snelste opslagmedia, zelden gebruikte gegevens op het minst snelle. Een intelligente beheersoplossing die het toegangsgedrag bewaakt, neemt de distributie van gegevens over. Als bestaande systemen geïntegreerd moeten worden in een nieuw opslagmodel, biedt zich de inzet van Storage-Tiering binnen het frame van een Software-Defined-Storage concept aan.

4. Server-based-Storage is schaalbaar en gevirtualiseerd

Server-based-Storage is in twee van elkaar onafhankelijke scenario’s inzetbaar. Maakt hij deel uit van een hypervisor, spreekt men van een hyper-convergent systeem. Voor degenen die een geïntegreerde en eenvoudig te organiseren virtuele infrastructuur willen bouwen als een private cloud, is dit systeem de eerste keus. In het tweede geval wordt Server-based-Storage gebruikt als basis voor veel Software-Defined oplossingen. Door deze opslagservice voor standaard hardware beschikbaar te stellen, is nagenoeg elke horizontale Scale-out van Server-based-Storage mogelijk. 

5. Cloud-Storage scoort door efficiëntie 

Cloud-Storage is economisch en technisch gezien een interessant alternatief voor On-Premise-Storage, omdat het beeld van flexibiliteit, wendbaarheid en schaalbaarheid van een Public-Cloud in een Private-Cloud slechts met inzet van veel resources mogelijk is. Omdat via gateways, een eenvoudige verbinding tussen de interne infrastructuur en de cloud beschikbaar is, zijn er verschillende gebruiksscenario’s waarin Public-Cloud-Storage bedrijven nieuwe schalings-, onderhouds- en noodherstelopties mogelijk maakt. 

“Het antwoord op de vraag voor welke opslagarchitectuur men moet kiezen is niet eenvoudig", benadrukt Jürgen Waiblinger, Solution Manager infrastructuur bij transtec in Reutlingen. "Zo is een hybride cloud als een verlengstuk van de interne infrastructuur ter dekking van de periodieke belasting een goede oplossing. Voor toepassingen die zijn gebaseerd op real time analytics wordt eerder een Flash architectuur geadviseerd, terwijl back-ups in de openbare cloud in goede handen zijn. Met betrekking tot keuze en implementatie wordt advisering door een competente externe dienstverlener aangeraden."

Weitere Informationen:

transtec AG
Tel. +49 (0) 7121 / 2678 - 0
IR-PR@transtec.de
www.transtec.de

Über transtec:

Der IT-Dienstleister transtec AG, mit Sitz im Technologiepark Tübingen-Reutlingen, verfügt über eine einzigartige IT-Expertise, die auf der Kombination seiner Hersteller-, Systemhaus- und High-Performance-Computing (HPC)-Kompetenz basiert. transtec bietet kundenspezifische Lösungen, ein umfassendes Dienstleistungs-Portfolio und erfüllt mit seiner deutschen Cloud die allerhöchsten Sicherheitsstandards. Zu den Kunden zählen öffentliche Institutionen und Unternehmen unterschiedlichster Branchen. Das börsennotierte Unternehmen ist auch mit Niederlassungen in den Benelux-Staaten, Frankreich, Großbritannien und der Schweiz vertreten und erwirtschaftete 2015 einen Umsatz von 44,6 Millionen Euro. www.transtec.de

Kann ich Ihnen weiterhelfen?

Sales

Deutschland

Tel.: +49(0)7121/2678400
Fax: +49(0)7121/267890400