Pressemitteilung

transtec past best practices toe om van een succesvolle HPC uitrol verzekerd te zijn.

Nijmegen, 16 januari 2015 – "Gemakkelijk te beheren, gemakkelijke te gebruiken": IT service provider en HPC specialist transtec gelooft dat dit één van de belangrijkste criteria is van High-Performance Computing (HPC) applicaties. Tegenwoordig kunnen kleine en middelgrote ondernemingen HPC oplossingen succesvol en betaalbaar inzetten. Best practice richtlijnen van transtec helpen daarbij.

Bedrijven zien de voordelen die zij kunnen hebben van HPC systemen. Veel van de huidige zakelijke toepassingen gaan over data-intensieve simulaties of grootschalige database analyses.

transtec is een van de HPC providers met diepgaande technologie expertise en industrie knowhow. Zij installeren meer dan 1000 HPC clusters in vele bedrijven. Wanneer bedrijven besluiten een HPC oplossing in te zetten, moeten zij kijken naar de volgende zaken:

1. Hardware ontwerp

Om effectief HPC applicaties te implementeren, moet de infrastuctuur een hoog niveau aan computer capaciteit kunnen leveren. Deze kunnen worden gerealiseerd met een cluster oplossing. Wanneer er een omgeving geïnstalleerd wordt om HPC applicaties te ondersteunen, dient de hardware configuratie precies ontworpen te zijn voor de specifieke behoeften. Dit geldt voor de CPU en GPU power, RAM, opslagcapaciteit en netwerk performance.

2. Meer dan alleen een rek met hardware

Wanneer men een HPC oplossing wil, zal de focus niet alleen op hardware moeten liggen. In tegendeel, de focus zal moeten liggen op het gehele systeem inclusief hardware, de benodigde software en services. Het HPC systeem kan slechts productief werken met een op maat gemaakte oplossing die voldoet aan de behoeften van de gebruiker. Concreet, de HPC aanbieder van oplossingen moet diepgaande industrie knowhow bieden.

3. Flexibiliteit en schaalbaarheid

HPC applicaties zijn uiterst geïndividualiseerd en kunnen flexibel worden aangepast aan de specifieke behoeften van de gebruiker. Daarom is het essentieel dat HPC oplossingen naadloos kunnen worden geïntegreerd in de andere workflowprocessen van het bedrijf. Het is ook duidelijk dat de HPC oplossing maximale schaalbaarheid biedt om de toenemende werkbelasting te beheersen. 

4. "Gemakkelijk te beheren. Gemakkelijk te gebruiken."

De essentiële criteria om de maximale computing efficiëntie en snelheid van een HPC cluster te benutten, zijn laag onderhoud in clusterbeheer en minimale management complexiteit. Dit is de reden waarom bedrijven die besluiten te kiezen voor een HPC oplossing, moeten zorgen voor handige beheers- en werkingsregels, gebaseerd op de filosofie van “gemakkelijk te beheren” en “gemakkelijk te gebruiken".

5. Uitgebreide provider services

Bij de uitrol van een HPC oplossing dient een bedrijf een provider te kiezen die een breed scala aan diensten levert van consultancy en oplossingen tot service en support. Deze portefeuille beschermt de gedetailleerde analyse van de eigen infrastructuur inclusief de ingezette of benodigde applicaties. Afzonderlijke migratieplannen moeten dan op deze gebaseerde analyse ontworpen worden. Bij voorkeur dient de provider elke stap in het migratieproces te ondersteunen, van gegevensoverdracht naar clusteromgeving, workflow procesveranderingen en de succesvolle uitrol van de nieuwe platform oplossingen.

"Bedrijven moeten kunnen vertrouwen op een deskundige partner die helpt een HPC systeem te selecteren, implementeren en te bedienen", legt Dr. Oliver Tennert, HPC Solutions Director van transtec uit. "Een HPC gebruiker kan dan verwachten duurzaam profijt te hebben van de oplossing, zowel in kostenefficiëntie en prestaties, verhoging in de productiviteit en, indien nodig, verbetering van het concurentievermogen."

Weitere Informationen:

transtec AG
Tel. +49 (0) 7121 / 2678 - 0
IR-PR@transtec.de
www.transtec.de

Über transtec:

Der IT-Dienstleister transtec AG, mit Sitz im Technologiepark Tübingen-Reutlingen, verfügt über eine einzigartige IT-Expertise, die auf der Kombination seiner Hersteller-, Systemhaus- und High-Performance-Computing (HPC)-Kompetenz basiert. transtec bietet kundenspezifische Lösungen, ein umfassendes Dienstleistungs-Portfolio und erfüllt mit seiner deutschen Cloud die allerhöchsten Sicherheitsstandards. Zu den Kunden zählen öffentliche Institutionen und Unternehmen unterschiedlichster Branchen. Das börsennotierte Unternehmen ist auch mit Niederlassungen in den Benelux-Staaten, Frankreich, Großbritannien und der Schweiz vertreten und erwirtschaftete 2015 einen Umsatz von 44,6 Millionen Euro. www.transtec.de

Kann ich Ihnen weiterhelfen?

Sales

Deutschland

Tel.: +49(0)7121/2678400
Fax: +49(0)7121/267890400